βιβλιοθήκεςMenuΚεντική
Κεντρική Βιβλιοθήκη

 

library-02Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος στεγάζεται σε χώρο 2000 τ.μ. διαθέτοντας στους χρήστες της 120 θέσεις ανάγνωσης, χώρο βιβλιοστασίου 600 τ.μ. με χωρητικότητα 60.000 τίτλων βιβλίων, 25 θέσεις Η/Υ για τους χρήστες, ειδική αίθουσα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή εκδηλώσεων, γραφεία προσωπικού και ειδική ράμπα και ασανσέρ για πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 έως τις 19.00, εκτός Ιουλίου και Αυγούστου που είναι διαθέσιμη για το κοινό από τις 8.00 έως τις 16.00

Η συλλογή της αποτελείται από 24.000 περίπου τίτλους βιβλίων, 65 τίτλους περιοδικών (21 ελληνικούς και 44 ξενόγλωσσους), πολυποίκιλο οπτικοακουστικό υλικό, πτυχιακές εργασίες, σεμινάρια, κ.λ.π. Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι γραμμένο κυρίως στην ελληνική, αγγλική, ενώ υπάρχει, σε περιορισμένο αριθμό και σε άλλες γλώσσες όπως γαλλική και γερμανική γλώσσα.Η Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το προσωπικό και τα εποπτεύοντα όργανα των περιφερειακών βιβλιοθηκών συντονίζει τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Ηπείρου και παρέχει υπηρεσίες στην εκπαιδευτική και σπουδαστική κοινότητα του Ιδρύματος. Συγχρόνως υποστηρίζει διοικητικά και λειτουργικά τις βιβλιοθήκες των Παραρτημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Η συλλογή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης υποστηρίζει τα Τμήματα του Ιδρύματος που εδρεύουν στην Άρτα:

  • Τεχνολόγων Γεωπόνων με κατευθύνσεις:

                        α) Φυτικής Παραγωγής

                        β) Ζωικής Παραγωγής

                        γ) Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου